Anlita takläggare

Att anlita takläggare är många gånger det rätta valet. Om du känner dig det minsta osäker kring hur du ska lägga ditt nya tak bör du åtminstone ta in professionell rådgivning. Numera är arbetskostnaden faktiskt inte så hög eftersom takbyte faller under ROT-avdraget. Många sparar dessutom pengar genom att ta ner sitt gamla tak och förbereda så mycket som möjligt för takläggarna eller plåtslagarna. Det finns dock ett antal saker du bör känna till och tänka på innan du tar in en firma för att hjälpa er.

Ta in många offerter

Det här är ett råd som inte kan ges tillräckligt många gånger. Genom att ta in många offerter, gärna minst fem stycken, får ni en bra prisbild av vad det ungefär ska kosta att lägga om ert tak, och därefter kan ni välja och sålla bland de olika anbuden för att få en firma som matchar era behov och krav. Tar ni bara in en offert, eller anlita "polarn", riskerar ni definitivt att betala ett överpris. Att undersöka alternativen må ta lite tid och energi i anspråk, men ni får tillbaka det med råge när ni väljer rätt firma.

Ta referenser

Att ta referenser är nästan minst lika viktigt som att ta in många offerter. Nöj er inte bara med de referenser som lämnas av plåtslagaren eller takläggaren, utan skrapa lite på ytan för att hitta fler som anlitat dem tidigare. Nöj er inte heller med skriftliga rekommendationer och foton: ring och fråga! Eller ännu hellre - besök på plats så ni får se kvalitén med egna ögon. Gör även en googling av företaget för att se eventuella omdömen (postiva som negativa), och kontrollera F-skatt och momsregistrering hos allabolag.

Kräv garantier

I många fall köper ni takmaterialet från ett företag, och anlitar ett annat för själva takläggningen. I andra fall anlitar ni bara ett företag som sköter alltihop. Oavsett ska ni vara noggranna med att få garantier på både material och arbete: är arbetet inte fackmannamässigt utfört kan problem uppstå med försäkringsbolagen om det skulle uppstå fuktskador eller andra otrevligheter.

Förbered för takläggarna

Det här är som sagt ett bra sätt att spara pengar - om hantverkarna låter dig. Har du ett gammalt betongtak finns det mycket pengar att spara på att hyra ett släp och ägna en helg åt att köra rundor till tippen snarare än att anlita ett arbetslag som ska frakta bort pannorna med en container.

Se till totalkostnaden

Plåttak är förvisso billiga, men de kräver ofta en mer kvalificerad arbetsinsats vilket ofta ökar kostnaderna för att anlita takläggare. Å andra sidan är tegel ett dyrare material, så var noga med att räkna över de olika alternativen för att se vilket ni egentligen tjänar och sparar mest på. Glöm inte ROT-avdraget i denna ekvation!

Välkommen

Varmt välkommen till Lägga Tak (.n.NU). Här har vi samlat all information du behöver för att kunna fatta ett underrättat och välinformerat beslut - både när det gäller val av taktyp och material, liksom val av leverantör och montör. Att lägga nytt tak är en av de största investeringar du kan göra för ditt hus - med vår hjälp och informationen du finner här på sidan kan du se till att det blir en bra investering för både plånbok och familj.

Nyhetsbrev

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)